Stoner

Beletristika

  • Broj stranica: 288
  • Godina izdanja: ožujak 2016.
  • ISBN: 978-953-266-696-0
  • Naslov izvornika: Stoner
  • Prijevod: prevela s engleskog Patricija Vodopija
  • Uvez: tvrdi s ovitkom
  • Visina: 204
  • Težina: 385 g

Cijena: 149,00 knCijena s popustom: 134,10 kn

Proizvod je spreman za isporuku
Dodaj u košaricu Dodaj na listu želja

Kada je 1965. objavljen, Stoner Johna Williamsa prošao je gotovo posve nezapaženo. Danas, pola stoljeća pre­poruka poslije, remek-djelo američkog romanopisca voljom se oduševljenih čitatelja pretvorilo u svjetsku književnu senzaciju. No u čemu je tajna zavodljivosti priče o tihom profesoru engleske književnosti, o njegovu “malom” životu na malome sveučilištu u Missouriju? Je li u njegovu nesretnom braku ili u njegovoj iz­van­bračnoj ljubavi? U njegovu odnosu s kćeri, ili u njegovoj strasti prema književnosti, zbog koje će kao mladić napustiti roditeljsku farmu, opčinjen čarolijom jednog Shakespeareova soneta? Tajna je, jednostavno, u Sto­neru. William Stoner nije junak na kakve smo navikli i koje je lako reklamirati. Nije najhrabriji, ni najbolji  u svome poslu, nije najuspješniji, ni najsretniji, a opet – ljudski život teško da se može proživjeti hrabrije, punije, sretnije i bolje od onoga kako je živio Stoner. Stoner je iznimna knjiga o naizgled nimalo iznimnom čovjeku, u kojoj ćemo se, uz malo sreće, prepoznati.

Najveći američki roman za koji nikada niste čuli!
The New Yorker

Stoner Johna Williamsa nešto je još rjeđe od velikog romana – to je savršen roman, ispričan tako dobro  i napisan tako lijepo, toliko dirljiv da vam oduzima dah.
The New York Times Book Review

Predivna, tužna, neizmjerno uvjerljiva priča o jednome ljudskom životu... Bestseler najplemenitije vrste – onaj koji su gotovo u potpunosti stvorile preporuke čitatelja.
— Ian McEwan

Čuo sam da Stonera nazivaju “knjigom za pisce”. Ne znam što bi takvo što moglo značiti. To je knjiga za sva­koga, demokratična u tome ka­ko vam slama srce.
— Colum McCann

To je jednostavno roman o tipu koji ode na fakultet i postane predavač. Ali ujedno i jedna od najnevjero­jatnijih knjiga na koje ćete ikada naići.
— Tom Hanks