Skitnje do Santiaga
Bilješke modernog hodočasnika po Španjolskoj

Beletristika

  • Broj stranica: 408
  • Godina izdanja: lipanj 2015.
  • ISBN: 978-953-266-644-1
  • Naslov izvornika: De omweg naar Santiago
  • Prijevod: preveo s nizozemskog Radovan Lučić
  • Uvez: meki
  • Visina: 225
  • Težina: 540 g

Cijena: 139,00 knCijena s popustom: 125,10 kn

Proizvod je spreman za isporuku
Dodaj u košaricu Dodaj na listu želja

Čitaj u e-izdanju!

Prozaik i esejist, pjesnik i putopisac Cees Nooteboom jedan je od najvažnijih suvremenih europskih književnika i veliki zaljubljenik u Španjolsku.

U jednome od svojih najznačajnijih djela Skitnje do Santiaga Nooteboom putuje prema Santiagu de Composteli, drevnom hodočasničkom stazom koja je promijenila svjetsku povijest, prateći tragove velikih figura španjolske prošlosti (Cida i Cervantesa, Velázqueza i Zurba­rána, Ivane Lude i cijele galerije ukletih Habsburgovaca) te posjećujući mjesta u kojima se kovala sudbina te veličanstvene zemlje.

Alhambra i muzej Prado, katedrala Svetoga Jakova u Santiagu, ali i stotine čarobnih tajnih mjesta koja se ne spominju u turističkim brošurama čine Skitnje do Santiaga sveobuhvatnim portretom Španjolske – jedinstvenim vodičem kroz njezine pejzaže i gradove, povijest i kulturu, umjetnost i arhitekturu.

Nooteboom putuje i zapisuje, a u njegovim bilješkama modernoga hodočasnika otkrivamo dubinu i inteligenciju povjesničara, hrabrost pustolova i strast pjesnika – putnika koji prošlost i sadašnjost našega svijeta majstorski čita skićući se između Andaluzije i Baskije, Katalonije i Kastilje.

“Zadivljujući destilat književnosti, umjetnosti, politike, krajoli­­ka, osobne povijesti i meditacije o vremenu, smrti i vječnosti.”
— Boston Globe

“Nooteboomove Skitnje do Santiaga vodič su sasvim osobite vrste. Premda ga je teško svrstati u bilo koju ladicu, nalik je na klasične ho­dočasničke priče pisane da bi krijepile duh, neka vrsta Michelinova vodiča za dušu.”
— The New York Times Book Review

“Introspektivne, maštovite, ali i pune enciklopedijskog znanja, Skit­nje do Santiaga iznimna su knji­­ga o dvostrukoj duši što je dije­­le mjesto i putnik.” 
— Sunday Times

Od istog autora